09 Nisan 2009

Mission: Accomplished


Dün akşam sahada oynayan Barcelona hakkında ne yorum yapılır, ne yazılır bilemiyorum. Ben, bunca yıldır, bırakın Bayern'in bu duruma düşmesini, iki baş Avrupa takımının maçında bu kadar ezici bir üstünlük hatırlamıyorum. 4-0 bitti ama Barcelona kaç-0 istese o şekilde bitecek gibiydi maç. Fazla İspanya maçı seyredemedim bu sene ve hâlâ da şoku içerisindeyim.

Tek bir noktaya değinmek istiyorum. İlk yarıda Henry'nin kramponlarının Butt'un çimentoya bıraktığı izi, İspanyol reji sağolsun, her açıdan, her şekilde izledik. Bir kere göster, geç, ama lafım buna değil. Thierry Henry, o pozisyonda pozisyon icabı mı Butt'un suratını dağıttı. Bence evet ama hayır diyene de itiraz etmem. Sonuçta herifin niyetini bilemem elbette, hem de sicili bu açıdan gayet parlak bir futbol ikonunun. Ancak, elbette pozisyon cereyan ettikten sonra rakibine verdiği zararın şiddetini ve ciddiyetini anlayacak kadar fiziksel mücadelede bulunmuştur. Kendisine de bir darbenin geldiğinin farkındayım. Ama yanlış anlamadıysam, pozisyon cereyan ettikten sonra hakeme isyankâr bir bakış fırlattı. Butt'tan ne pozisyondan sonra, ne de maçın devamında bir özür diledi. O şiddette bir ayak darbesi, hem de kramponlarla, suratını yara bere içinde bırakmakla kalmayıp, daha ciddi bir hasara da neden olabilirdi. Kenarda tedavi görürken de yanındakilere bir şeyler söylüyor, bir yandan da göz ucuyla Butt'a bakıyordu. En azından bir özür dileseydin be baba. Yapma baba!

Gerisini pek kurcalamayacağım. Sadece, Barcelona'nın Man Utd-Liverpool-Chelsea üçlüsüne karşı bu performansı tutturamayacağını, pas yüzdesinin düşeceğini öngörmek çok da iddialı olmaz sanırım. Bayern gerçekten kadrosu karşılığında felaket bir oyun oynuyor. Hiç direnç gösteremediler. Üç tane pas yapmanın bir yolunu bulamadılar. Barcelona'nın ileride kurduğu gölge baskıya bir sürü top kaybettiler. Klinsmann'ın da artık modern futbolu biraz keşfetmesi gerek. Hücum etmek iyi, güzel ancak karşına böyle bir takım çıkar, nefes aldırmaz işte. Barcelona'nın da bir sonraki tur için ayağının yere basması lazım. Zaten Henry bu tipte bir demeç vermiş. Guardiola'ya da biraz sakin olmasını öneririm. Alt tarafı bir pozisyon be abi, ne bağırıyorsun o kadar? Bu detaylar dışında, Barça'ya tekrardan tebrikler, ve de muhtemelen Hiddink'e bir sonraki sınavı için başarılar. Seversin sen hocam.

Hiç yorum yok: