20 Ekim 2007

2006 Peru


Geçtiğimiz yaza girerken Nuri Şahin, hem Türk Milli Takımı'nda, hem de Bundesliga'da gol atmış en genç oyuncu sıfatlarını cv'sine eklemişti. Önce Dortmund'da onu direk oynatan hocası Bert van Marwijk Feyenoord'a gitti. Yerine Thomas Doll geldi, Nuri'yi kiralık listesine koyunca, van Marwijk onu Feyenoord'a getirdi. Hollanda'da Feyenoord şu anda lider ve Nuri ilk 11 oynuyor. 2 golü var ligin başlangıcı olmasına karşın. Dortmund hata yaptı, ezeli rakipleri Schalke, Nuri'nin yaşıtları Mesut Özil'le Ivan Rakitic'in üzerine takım kurarken. Milli takımda neden yok denmeli, ısrarla sorulmalı. Daha da ileri gidilmeli, milli takım da onun üzerine kurulmalı, bu ülke onun kadar büyük bir potansiyel görmedi daha önce.

Aklıma gelmişken o jenerasyondan diğer adamları da yazalım;


Avrupa Şampiyonu olunduğunda gol kralı olan Tevfik Köse, bu sezon büyük bir hata yapıp, Leverkusen'den Ankaraspor'a geldi. Türkiye Ligi'nin sonuncusunda, 8. haftaya kadar sadece kopan iki maçta oyuna sonradan girdi, 1 golü var.


Caner Erkin, Manisa'da Ersun Yanal'la bütün sezon oynadıktan ve CSKA tarafından 1 sene izlendikten sonra, 4 milyon euro'ya CSKA'ya gitti. Rusya şampiyonunda az da olsa oynuyor, kadroya giriyor.


Deniz Yılmaz, sağ kanatta terse çalımlar atan teknik çocuk. O daha Peru'ya gelmeden önce, bu takım Avrupa Şampiyonu olduğunda Ulm'den Bayern'in altyapısına kapağı attı. Ciddi şekilde sakatlandı 2 kez. Peru'dan sonra 8 ay oynamamasına rağmen son 5 maçta 4 gol atıp, sözleşme yeniledi Bayern'le.


Ferhat Bıkmaz, takımın agresif sol bekiydi. Orta sahada da oynayabilen ofansif bir çocuktu. Bir çok insan ve hatta gazeteci, isim ve pozisyon benzerliğinden dolayı onu Galatasaray'lı Ferhat Öztorun'la karıştırdı. GS'lı Ferhat 87'li, o takımda yer alamadı. Bıkmaz hala Hannover'de, zaman zaman A takım kadrosunda da yer alıyor. Bense İbrahim Üzülmez'i izledikçe, efkarlanıyorum, soğuk bir bira açıyorum.

Aydın Yılmaz, Galatasaray'da zaman zaman oynadı. Şimdi Manisa'da kiralık sanırım. Özgürcan Özcan, Kayseri'de oynadı bir sezon. Şimdi Feldkamp'ın Hakan Şükür ve Ümit Karan'dan sıkılmasını bekliyor.

O turnuvada elendiğimiz efsane Brezilya maçını herkes hatırlar. O Brezilya'dan Anderson Manchester United'a, yeni Ronaldinho dedikleri Celsinho Sporting'e, Marcelo Real Madrid'e, Ramon CSKA'ya, Igor Sevilla'ya transfer oldu. Brezilya da bizi eledikten sonra gitti bizim grupta rahat yendiğimiz Meksika'ya 3-0 yenildi finalde.

O Meksika'da kimler vardı? Yıldızları Giovani dos Santos, turnuvadan sonra Barcelona'ya gitti. Gol kralı Carlos Vela'yı Arsenal kaptı, bu sene Osasuna'da kiralık. O harika golün sahibi Ever Guzman ortadan kayboldu, sakat mıydı bilemiyorum. Hala Meksika'da, Avrupalı menajerleri bekliyor.

Hiç yorum yok: