22 Ekim 2007

Nalbandian'ın yapabilecekleri

David Nalbandian, Nadal ve Djokovic'in üzerine dün gecenin finali itibariyle Federer'i de mağlup ederek, bir ATP turnuvasında ilk 3 sıradaki oyuncuları yenen 3. oyuncu oldu. Bu başarıyı daha 4 ay evvel şu anda ilk 3'te bulunan Djokovic Montreal'de başarmıştı. Onun yendiği oyuncular sırasıyla Roddick, Nadal ve Federer. Bu hadiseyi başaran ilk oyuncu da piyasaya çıkışından 10 sene sonra, 1994 yılında Stockholm'de sırasıyla Michael Stich (3.), Pete Sampras (1.) ve Goran Ivanisevic'i yenen Boris Becker.



Nalbandian'ın bu başarısı tenisi ciddi anlamda takip eden sporseverlerin aklına kazınacaktır, zira Nalbandian'ın dün gece nihayete erdirdiği zafer anında bulunduğu nokta Djokovic ve Becker'in söz konusu zaferlerin elde ettikleri noktadan daha farklı. Djokovic her zaman gelecek vaad eden ve profesyonel tenise başladığı andan itibaren hep sıradışı galibiyetler alabilen bir tenisçi oldu. Montreal'de elde ettiği başarıda zaten -kağıt üzerinde olmasa da- Federer ve Nadal'dan sonraki en iyi oyuncu olarak kabul ediliyordu. Boris ise 85-91 arası muhteşem başarılarından sonra hafiften düşüşe geçmiş, ama en nihayetinde uzunca bir süre zirvede kalmış potansiyeli belli bir tenisçiydi.



Nalbandian bugüne kadar hep "kafasını bu işe verirse rakibi yok" tarzı komplimanlarla yetinmek zorunda kaldı, hiç üst sıralara tırmanamadı, Federer'i en çok yenen tenisçilerden biri olmasına rağmen. Potansiyelinin herkes farkındadır ancak kimse şu turnuvadan önce böyle bir şeyin gerçekleşme ihtimali üzerinde kafa patlatmazdı. Ama üç maçta da hakikaten büyük tenis oynadı. Final müsabakasından sonra Federer; "Normalde final maçlarında daha iyi oynarım, ama bugün onun oyununa verebilecek karşılık bulamadım. Onun oyununu oynamak zorunda kaldım" buyurmuş. Güzel de söylemiş, Federer'i yenmenin başka yolu da yok zaten, ve ona oyununu kabul ettirebilen ender tenisçilerden biri Nalbandian. Turnuvadan önce 25. sıradaydı, kimbilir belki de bu zafer ona göz kırptığı ilk 10'a tutunmak için bir ilham kaynağı olur.

Hiç yorum yok: