27 Temmuz 2008

Neredeler? #2 - Sebastien Perez


Sebastien Perez 1973 yılında Fransa'da doğdu ve 25 yaşına kadar köklü takımlardan Saint-Étienne ve Bastia'da oynadı. Bu dönemde orta sahada mücadele ediyordu. Pek tanınmayan bir futbolcu için yüksek bir bedel sayılabilecek 3 milyon pound karşılığında Blackburn'e getirildi ama sadece beş maç oynadıktan sonra sakatlandı ve ülkesine geri döndü. 1999 yılında başlayan Marseille macerası Blackburn döneminde bünyesine çöken sakatlık belası sebebiyle beş yılda sadece 75 maç ile sınırlı kaldı.

2001-2002 sezonu için Lucescu'nun girişimleriyle Galatasaray'a kiralandı. Onu benim için, hatta tüm Galatasaraylılar için hafızalara kazıyan dönem de bu oldu. İstanbul'da çok mutluydu ve kendini buldu. En iyi dönemlerinden birini yaşayan ve Şampiyonlar Ligi'nde de iddialı olan takımında sağ bek mevkisine oturdu ve sakatlıklarla yine kısıtlı sayıda maç oynamasına rağmen taraftarın sevdiği oyuncular arasına girdi. Ofansif tarzı, kalburüstü teknik özellikleri ve özlediğimiz iyi orta kesme özellikleriyle Lazio, Barcelona, Roma gibi takımlara karşı rakip solunu bozguna uğrattı.

Geçtiğimiz gün kendisini Eurosport'ta plaj futbolu Dünya Kupası maçlarında gördüm. Fransa Milli Takımı'nın Cantona yönetimindeki kadrosunun bir üyesi olmuş son 4 sezondur. Geçtiğimiz sezon da amatör takımlardan biriyle futbol oynamış, 2005 yılında erken bıraktığı profesyonel futbol kariyerinin ardından. Başarılı olması dileğiyle.

Hiç yorum yok: