04 Temmuz 2008

Semih Erden


Fenerbahçe - Telekom final serisinde normalden fazla bir alakayla takip ettim maçları. Normal alaka dediğim de yine nerden baksan, büyük turnuvalar, NBA playoff'ları, Euroleague sektirmeden izlenir evde. TBL'deki tırt maçların haricindekiler ya da NBA normal sezonu da -özellikle Lakers maçları- takip edilmeye çalışılınır, basketbolun ata sporum olduğunu (ve bu blogdaki insanları bir araya getiren ortak payda olduğunu) göz önüne alırsam. Final serisine geri dönelim, Fenerbahçe sempatimden bahsediyorum normal alaka derken. Beni normalden fazla bir alakaya iten durumsa rakibin, yönetiliş ve hizmet açısından, kısaca kurumsal olarak kara listemde en tepelerde bulunan Türk Telekom'un olmasıydı. Durum böyle olunca arada ipinizi kaybedip, sahadaki oyunculara karşı fazla acımasız olup, sarkastik yorumlara girebiliyorsunuz.

Semih Erden de seri boyunca hep böyle anlarda ortaya çıkıp, en kaba tabirle zenci mimikleriyle, üzerine oynamamı sağladı hep. Yine böyle anlardan birinde, maçı beraber takip ettiğimiz birine bu seneki NBA Draft'ını kastedip, "İnşallah, son sıradan falan Boston'a gider, itiraz etme, geri koş lan!" gibi bir tepki verdiğimi hatırlıyorum, Lakers damarımın tutup.


Seri bitti, Fenerbahçe şampiyon oldu. Semih Erden, şu aralar herkesin gözbebeği Ömer Aşık'la drafta girdi ve hakkaten de son sıradan Celtics onu seçti. Dün basına tanıtıldı diğer çaylaklar Giddens ve Walker'la beraber. Doğum yılı esprisi yapıp 86 numarayı almış. Çok yaratıcı olmadığını söyleyelim. Bu arada Semih sadece takım yetkilileriyle görüşmeye gitti Boston'a, 1 senelik kontratı daha var, dolayısıyla seneye katılabilecek Celtics kadrosuna, en erken.

Aslında, önceki tepkimi bir kenara koyduğumda, 60. sıradan Semih iyi bir pick, Ainge ve Celtics için. 2008 nispeten zayıf bir drafttı ve bu draftın çer çöp içindeki late 2nd round'unda gelişime açık Avrupalı bir uzun almak mantıklı. Semih de maç tecrübesi oldukça fazla, NBA standartlarında bile iyi bir fiziğe sahip olan, iyi bir ribaund ve blok tehditi. Benim kendisinden soğumama yol açan şey biraz karakteri ve fazla "poser" bir adam olmasıydı. TBL'de dikkat çeken bu mimikler NBA'de, hem de Garnett ve Pierce'ın bulunduğu bir kadroda fazla dikkat çekmez bu tabi, veya belki diğer bir NBA takımında. Tam tersine seyircinin seveceği bir adam olabilir.


Duruma Semih açısından bakarsak, kendisini şanslı saymalı. Eğer kendini geliştirmeyi koyarsa kafasına, Garnett'le antremana çıkmak ya da birebir oynama şansı bulabilmek inanılmaz bir şans onun için. Bench'te oturacağı bir sezon geçirmesi muhtemel ama bu onun oyununu geri götürmeyecektir. En kötü ihtimalle orta mesafe şut sokmaya başlayan bir adam olacağını sanıyorum. Bu arada bitirmeden, Celtics'in yok pahasına aldığı Walker (resimde 12 numara) pickini çok beğendim. Dizi yüzünden piyasası iyice düşmüştü, sağlıklı dönerse steal olur.

1 yorum:

Sheed dedi ki...

semih erden'in yaptığı espriyi ronaldinho'nun da çok beğenip aynen uygulaması.. yakışmadı ronnie'ye ne diyeyim..