09 Nisan 2009

Pinpointing an area


Guus Hiddink Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilirse, kariyerindeki son soru işareti mücadeleyi de kayıpsız geçecek. Maçın ilk 50 dakikalık bölümünü izleyebildim. Chelsea başlarda oyunu geride kabul etti ve ilk yarının ortalarıyla birlikte Drogba ve Kalou'yu kenarlara açıp çizgi halinde yüklenmeye başladı. Zaten analizli yorum işine girmeyeceğim. Sadece Hiddink'in maç sonu açıklamasını aktaracağım, bana göre tüm yorumcuların yapabileceğinden güzel özetlemiş:

We pinpointed areas in our opponents' side where we could hurt them. The team could smell that and they took advantage. We talked about that situation again at the break and made sure we continued in the same way.

We started very sloppily, the jobs we were doing in defence were not as good as they could have been. We let them score far too easily, but I can only compliment my team for their recovery from that set-back. Straight afterwards we could have equalised on two occasions.

But we reacted well, we scored with a very good set-piece and from then on the confidence flooded through our team. If you feel the opponent can be hurt in some part of their team, it would be stupid not to go for it.

Yani;

"Rakibimizin alanında, onlara en çok zarar verebileceğimiz bölgeleri belirledik. Takımım da bunu hissetti ve kendi yararına kullandı. Devre arasında bu konuda ikinci bir fikir alışverişinde bulunduk ve ikinci yarıda aynı strateji ile hareket edeceğimizden emindik.

Kötü başladık ve defansta yaptıklarımız, yapabileceklerimizden kötüydü. Gol atmalarına çok kolay izin verdik, ama bu aksilik sonrası maçı çevirdikleri için takımımı sadece tebrik edebilirim. Hemen devamında beraberliği yakalayacak iki pozisyon bulduk.

Ama iyi toparlandık, çok güzel bir duran top ile golü bulduk ve sonrasında takımın tamamı müthiş bir güvenle oynadı. Eğer rakibinizin bazı açıklarından faydalanabileceğinizi hissederseniz, bundan faydalanmamak aptallık olur."


fotolar (son iki): ESPN Soccernet

1 yorum:

frankello dedi ki...

neyse bi sonraki turda.barcelona apacilerinin hesabini kesicez.bıktım her yerde barca guardiola messi görmekten.