14 Ekim 2007

Euro 2008: Saturday Night Live


Bosna, Malta ve Moldova. 3 deplasmanda 2 puan, elemelerin en zayıf grubunda. Sanki Uefa'nın, 2002'den beri 1 Dünya Kupası - 1 Avrupa Şampiyonası kaçıran Türkiye'ye verdiği bir wildcard, ama rahatın battığı bir ülke olarak işi yokuşa sürdük yine. Yunanistan garantiledi diyebiliriz. Norveç bizden daha avantajlı aslında ama onların da Bosna'yı deplasmanda yenebileceklerini zannetmiyorum. Bosna, revizyondan beri çok iyi top oynuyor, son maçta Türkiye'ye de kilitleyebilirler, şaşırmayın. Malta, tarihinde ilk defa bir eleme grubunu sonuncu bitirmeyecek gibi.


Polonya içerde az daha Kazakistan'a yeniliyodu ki, 0-1'ken elektrik gidince maç durdu. O arada Kazakistan dağıldı, Smolarek hat-trick yaptı. En yorucu grup bu aslında. 3 Asya deplasmanı var kafa takımlar için. Sırbistan, Ermenistan'ı yenemedi deplasmanda. Çok büyük fırsat kaçırdı onlar da. Kalan 3 maçı alırlarsa yine de şansları var, zor değil ama gol atamıyorlar. Finlandiya çok iyi başlamıştı ama son 3 maçı 0-0 bitirdiler, deplasmanda Azerbaycan'a yenildiler falan. Polonya, Portekiz çıkarlar.


Elemelerin kesinlikle en güzel ve en zor grubu, B. İskoçya 24, İtalya 23, Fransa 22 puanda. Havlu atan Ukrayna, Dünya Kupası elemelerinde bizim grubu dağıtan takım. Bu grupta İskoçya'lıyız, o harika beyaz formalarıyla. Fransa daha avantajlı gibi, içerde Litvanya, dışarda Ukrayna'yla oynayacak. İskoçya önce dışarda Gürcistan'la, sonra da grubun final maçı, içerde İtalya'yla oynayacak. İtalya'nın diğer maçıysa Faroe'yle içerde. 3'ü de final maçına kadar maç kaybetmezse harika bir maç olacak.


D'de, Almanya garantiledi, Schweinsteiger'in façasını dağıttılar. Çekler'e kalan 3 maçta (Almanya, Slovakya, Kıbrıs) 1 puan lazım. İrlanda'nın başına Roy Keane gelsin artık. Slovakya'nın 10 maçında toplam 47 gol olmuş. Maç başına 4.7 ortalama eder, artık biraz defans da yapsınlar. Stanislav Sestak bu sene Bochum'da parlarsa, seneye daha büyük takıma gider kesin. Galler eskiden de kötüydü ama kaptan Giggs'di en azından. Şimdi yine kötüler, üstelik kaptan da Bellamy.


E'de henüz garantileyen yok. Hırvatistan 26, İngiltere 23, Rusya 18 (1 maçı eksik). İngiltere'nin fikstür kabus. Önce Rusya deplasmanı, sonra da içerde Hırvatistan. Rusya'nın eksik maçı Andorra desek, 21'e çıkar puanı. Diğer maçları, içerde İngiltere ve dışarda İsrail. Hırvatistan'ın diğer maçı Makedonya deplasmanı. İngiltere, çarşamba günü Moskova'da yenilirse, Hırvatistan'ı yenseler dahi 3. kalacaklar muhtemelen. Eurosport falan verirse izleriz.

İspanya en zor maçını kolay kazandı. 2 sene sonra tekrar çağrılan, (Villa ve Torres sakat) adamım Raul Tamudo çok klas bir gol attı. Diğer Espanyol'lu Riera da ilk kez milli oldu, harika da bir gol o attı. İsveç'le İspanya götürdü gibi. Kuzey İrlanda'yla Danimarka'nın şansı yok denecek kadar yok.


Son grupta da Romanya, Hollanda çıktı sayılır. Bulgaristan yakın ama fikstürleri oldukça rahat yukarıdakilerin. Şike kokan maçta Lüksemburg, deplasmanda Belarus'u yendi. Muhtemelen ilk galibiyeti tarihlerinin. Görüntüsünü de bulamadım.

Çarşamba izlenecek maçlar;

18:00 Rusya - İngiltere*
20:30 Türkiye - Yunanistan

* : yayın bulan comment'e yazarsa güzel olur.

1 yorum:

mcege dedi ki...

eurosport