09 Mart 2008

Dört İngiliz ve diğerleri

Aslında peşpeşe gelmesi tesadüf müdür değil midir bilemiyorum. Peşin peşin söyleyeyim, Liverpool Şampiyonlar Ligi'nde turu geçmiş gibi davranıyorum, bunu o ligdeki müthiş konsantrasyonlarına ve takım savunmasını içerde-dışarda çok iyi yapmalarına güvenerek söylüyorum, yine de bu işler belli olmaz.


Bugün Man Utd ve Chelsea'nin de elenmesiyle FA Cup dört büyükler olmadan yarı final heyecanı yaşayacak. Az aşağıdaki mesajda da son 20 yılda karşılaşılmayan bir durum olduğu yazıyor, ekstradan araştırma yapmaya gerek yok. CL'de ise dört büyük İngiliz çeyrek final kapısını aralamış durumda; birbirleriyle eşleşmedikleri takdirde belki de yarı final görecekler hep bir koldan.


Açıkçası İngiltere Ligi'nde Chelsea devriminden önceki futbolun abartıldığını düşünüyodum, şu anda Man Utd önderliğinde Arsenal de o futbola ayak uydurmuş durumda ve kalite tavan yaptı. Ama Avrupa'nın diğer büyüklerinden bu kadar öndeler mi? Bence hayır. Liverpool'un 1984'teki şampiyonluğunun ardından sadece iki şampiyon çıkmış İngiltere'den. Çeyrek finale dört takım sokacak kadar dominant bir ülke için az değil mi? Mesela geçen sene de Milan üç İngiliz'in arasından sıyrılıp kupayı götürüvermişti. İngiliz taraftarlar ne hissetmiştir acaba? Herşeyi geçtim, kendi ülkelerinin geleneksel ve çok prestijli olmasıyla övündükleri kupasına havlu atan bu dört takım birden nasıl çıktılar Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek finaline?

Gelmek istediğim nokta, güzelim CL'nin İngiltere bahçesi haline dönmesi. Eyvallah, hepsi de tebrik hakettiler ama bu nedir yahu? Aynı ülkeden bu kadar takım alınca Fenerbahçe gibi renklerin ne anlamı kalıyor?

Schalke-Fenerbahçe-Roma gibi elverişli bir ortamdan yine İngiliz olmayan bir şampiyon çıkarsa, Platini otursun kurmaylarıyla bu aynı ülkede takım hadisesine bir çözüm getirsin.

Hiç yorum yok: