11 Mart 2008

Inter için zor görev


Inter bu akşam Liverpool'u konuk ederken 100. yıl kutlamalarına en güzel hediyeyi sunmak için hazırlanıyor. İlk maçlardan sonra bu tur hakkında girdiğim yorumların hepsinde Liverpool'u turu geçmiş olarak kabul ettim ve şu anda da fikrimde bir değişiklik yok. Aslında benim aklımdaki herşeyi Carragher verdiği demeçteki bir cümleyle özetlemiş. Son 4-5 senedir hep şunu soruyoruz aslında: Liverpool CL'yi kasıp kavururken ligde neden ilk 3 sırayı dahi göremiyor, hatta CL vizesi alamıyor? İşte Carragher'ın söyledikleri:

"Bu (Şampiyonlar Ligi) tamamen farklı bir oyun ve biz buna daha çok hız ve kuvvetle alakalı Premier Lig'e olduğumuzdan daha uyumluyuz; çünkü hızlı bir takım değiliz. Biz bu oyunu düşünerek oynayan ve oyunu bilen bir çok isme sahibiz. Avrupa kupalarında oyun biraz yavaşladığı için, işimize geliyor. Eğer İnter'i geçersek, kurada kimse bizi istemeyecektir; çünkü derecemiz çok iyi. Hakkımızda neredeyse mistik bir durum var; çünkü insanlar ligde kötüyken Avrupa'da iyi olduğumuzu biliyorlar."


Inter'in aşağı yukarı ne oynadığı belli. Liverpool gibi bir takımı üzerinde baskı kurmak zor ama sağdan Zanetti - Maicon, soldan Chivu - Cambiasso ile gelecekler gibi gözüküyor. Bu kadar kaliteli bir kadroda Chivu'yu sol bekte harcamaları, yetmiyormuş gibi önüne adam gibi bir ofansif kanat adamı koymamaları en büyük hatası bence Mancini'nin. Chivu her şartta stoper oynamalı, yanına Materazzi ya da Samuel, sol beke de Maxwell. Ek olarak Liverpool'un sağ kanat savunması biraz zayıf ve Benitez de bu defekti lehine çevirmek için Pennant'la çıkabilir maça. Zaten Benitez'in rotasyonunun işe yaradığı yer de Avrupa. Rakipleri beklemedikleri yerden vurmayı çok iyi biliyor ve bu da Liverpool'un CL başarısı için anahtarlardan biri.

Carragher'ın da dediği gibi tam onların istediği tür bir maç olacak ve İnter'in kapanan takımları açmak konusunda başarısız olduğu ortada. Liverpool da zaten biraz İtalyan takımına benzer. İbrahimoviç kenarlarda, Cruz ortada kaybolur bu maçta; orta sahadaki malum bir pres ve İnter'in alışık olmadığı hareket karşısında. Muhtemel kadrolara bakmadım ama beklediğim kadrolar şöyle:

İnter: Cesar / Chivu-Cordoba-Samuel-Maicon / Cambiasso-Vieira-Zanetti / Stankovic / Cruz-Ibrahimovic

Liverpool: Reina / Aurelio-Hyppia-Carragher-Arbeloa / Riise-Alonso-Gerrard-Mascherano-Pennant / Torres

Bu entryi de kariyerinde ilk kez Milano'da maça çıkacak olan Carragher'ın güzel bir lafıyla bitirelim maç hakkında (kendisinin 100. Avrupa kupası maçıymış ve bu Liverpool tarihinde onu 1. sıraya çıkarıyor, tarihi Avrupa kupalarıyla dolu bir takımda çok önemli bir istatistik):

Onların (İnter) Anfield'da gayet güzel oynadıklarını düşünüyordum ama kötü olduklarını düşündüklerini duydum; eğer hakkaten öyleyse bugün nasıl olacaklarını Tanrı bilir.

Hiç yorum yok: