09 Mart 2008

FA Cup Geri Döndü

Liverpool ve Arsenal zaten elenmişti. Manchester United ve Chelsea de bugün elenince 1995'ten beri ilk kez bu dört takım dışında bir FA Cup Şampiyonu'nun ortaya çıkacağı artık kesin.

Chelsea 1997 ve 2000'de bu kupayı kazandığında şimdi olduğu kadar güçlü ve popüler değildi. Onun için Chelsea'nin bu şampiyonlukları bir nebze sürpriz şampiyonluklar olarak adlandırılabilirdi fakat bu FA Cup'ın şampiyonluk adaylarının son derece azaldığı gerçeğini değiştiremezdi. 1995'e kadar değişmeyen 4 takımın şampiyon olduğu FA Cup'ta 1988'e kadar gittiğimizde ise Everton ve Tottenham'ın birer şampiyonluğu dışında yine bu dört takımdan başkasını göremiyoruz. Artık aramızda resmi olarak olmayan Wimbledon'ın 1988'deki şampiyonluğu bu konuda adeta bir milat gibi.

Bu kısır döngünün kırılmasında en büyük pay sahibi de Championship Ligi'nde küme düşmemesi henüz kesinleşmemiş bir takım: Barnsley FC.


3 hafta önce Liverpool'u eleyen Barnsley bugün de tek golle Chelsea'yi devirerek 1912'den beri ilk kez yarı finale yükseldi. 1912'de yarı finale yükseldiğinde de kupayı almışlar. Zaten Liverpool ve Chelsea'yi aşacak kadar azimlilerse bu sene de almamaları için hiçbir neden yok.

Kupada yoluna devam eden diğer takım ise Manchester United'ı eleyen Portsmouth. Alex Ferguson maçtan sonra hakemi yerden yere vurmuş ama gol atamadıktan sonra faydası olmuyor Sayın Sir Alex Ferguson. 3 kupayı birden alırız sinyalleri veriyordu Manchester, seneye bir daha denerler artık. Van Der Sar'ın sakatlanıp çıktığı ve yedek kaleci Kuszczak'ın da kırmızı kart gördüğü maçta Rio Ferdinand'ın kaleye geçip Muntari'nin penaltısını ters köşeye yatmadan yediğini de ekleyeyim.

Middlesbrough-Cardiff ve West Brom-Bristol Rovers çeyrek final mücadeleleri de yarın oynanacak. Görüldüğü gibi dört FA Cup devinin dışında Everton, Tottenham, Man City, Aston Villa gibi diğer başaltı takımlar da yok. Portsmouth ve M'Boro kalan Premier Lig ekipleri olarak öne çıkıyorlar ama görüldüğü gibi FA Cup'ın şakası yok. Gününde olan kazanıp yola devam ediyor, aynen eskiden olduğu gibi, aynen olması gerektiği gibi. John Terry, Barnsley Liverpool'u elediğinde 'Çok mutlu oldum ama bunun Liverpool'un elenmesiyle ilgisi yok, FA Cup böyle sürprizlere açık olmalı' diyordu. Nereden bilebilirdi ki en tatlı sürprizi kendisinin yaşayacağını. İşte en güzel tarafı da bu FA Cup'ın.

Hiç yorum yok: