20 Mayıs 2008

Kahn'ın vedası



Almanya'nın efsane kalecisi Oliver Kahn haftasonu Hertha Berlin maçında son kez kaleci kazağını giydi ve emekli oldu. Aynı maçta Ottmar Hitzfeld de son kez Bayern kulübesindeydi ve Euro 2008 sonrası İsviçre Milli takımını çalıştıracak ancak bunun diğer ismin yanında pek bir önemi yok. Kahn, maçın 89. dakikasında yerini Rensing'e devretti. Hertha forveti Domovchiyski de Kahn'ın yediği son gole adını yazdırdı.

Oliver Kahn tüm zamanların en iyi yer tutan ve oyunu en iyi okuyan kalecilerinden biriydi, bunun yanında tıpkı Rüştü gibi en kritik maçlarda rahatsız edici hatalar yapma potansiyeline de sahipti. 1994 yılında UEFA yarı finaline taşıdığı Karlsruher'den efsane olduğu Bayern'e transfer oldu ve bu kulüpteki 14. sezonuydu. 2001 Şampiyonlar Ligi finalinde iki penaltı atışını kurtarırken adeta 1999 finalinde çıkmadığı ayan topun hesabını keser gibiydi. Aynı sezon yarı finalde Real Madrid'den gol yemezken de çok iyi bir performans sergilemiş ve ismini tüm dünyaya kabul ettirmişti. 2002 Dünya Kupası'ndan sonra sakat ve ardından formsuz bir dönem geçirmesine rağmen kısa süre kaybettiği kaleyi devraldı ve istikrarlı performansını sürdürdü. Alman liginin bütün rekorlarını paramparça etti, en çok gol yemeden maç tamamlayan ve en çok maça çıkan kaleci oldu.

Milli takım kariyeri de maceralar barındırsa da genelde başarılıydı. 2002 Dünya Kupası'nda takımın çeyrek ve yarı final müsabakalarında devleşti ancak finalde Brezilya'ya karşı kötü bir hata yaptı. Son bir sezondur yerini Arsenal'in kalecisi Lehmann'a kaptırmıştı.


Oliver Kahn
15.06.1969
86 milli maç
535 kulüp maçı
2002 Dünya Kupası en değerli oyuncu
2001 Şampiyonlar Ligi Finali en değerli oyuncu

Hiç yorum yok: