21 Mayıs 2008

Take it to the next level: Samir Nasri


Arsene Wenger'in Hleb'in ayrılacağını anladıktansonra Lyon'dan Ben Arfa ya da Marsilya'dan Samir Nasri transferi yapacağı biliniyordu. Uzunca bir süre Ben Arfa ile flört ettiler ama piyango Nasri'ye vurdu. Bunda Nasri'nin 12 milyon £ civarı bir paraya serbest kalma opsiyonuna sahip olmasının da payı var.

Nasri'nin kendisinden beklenilen o üstün başarıları karşılayacak fizik ve teknik kapasiteye sahip olmadığını dşünenlerdenim. Ama tıpkı reklamda olduğu gibi, Arsene Wenger'in kucağına düşerek kariyeri için olabilecek en iyi adımlardan birini atmış oldu. Arsene Wenger bu tip oyuncuların gelişimine dünyadaki tüm teknik direktörlerden daha fazla mesai ayırdığı bir gerçek. Ondan Hleb'in pozisyonunda, yani kanat oyuncusu görümünde içe daha yakın bir hücuma dönük orta saha olarak kullanacağını ve yeteneklerini bu alanda törpüleyeceğini düşünüyorum. Hleb'in hızına ve kuvvetine sahip olmaması bir dezavantaj, bu sebeple Arsenal'in direkt olarak böyle bir değişikliğe gitmesinin onlara gelecek sezon adına eksi olarak döneceğini ve atılım yapacak bir Liverpool'un arkasında kalacaklarını düşünüyorum.

Arsene Wenger'in bir karar vermesi gerek. Arsenal'in yeni stad inşaatından sonra herhangi bir mali problem yaşamadığını biliyoruz. Elindeki kilit oyuncuları daha gençleriyle takas etmeye bir noktada ara vermesi ve sistemini işleten adamları büyük klüplere kaptırmaması gerekiyor. Mesela 2 sene sonra Fabregas'ın yerine oynayabilecek 1991 doğumlu bir yıldız adayı bulursa Fabregas'a gelecek büyük bir teklifi kabul edecek mi? Genç jenerasyonu yakalamak iyi, gzel de artık bu oyuncuları en azından dört ya da beş sezon bir arada tutması gerekir diye düşünüyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

1,2 photos - ouchhhh... :-(