14 Mayıs 2008

Euro 2008 Kadroları - 6 : İsviçre


Açılış resmini Flash Tv'nin yaratıcı sloganıyla yapmak istedim. Herneyse. Koltuğunu turnuvadan sonra Ottmar Hitzfeld'e kaptıracak olan "Köbi" Kuhn da 26 kişilik ev sahibi kadrosunu açıkladı. Öncelikle Hitzfeld kararı çok akıllıca bir iş, gerçi turnuva başlamadan bunu açıklamak ters de tepebilir onlar açısından, dikkat etmek gerek. Ama Hitzfeld, İsviçre'de çok sevilen ve orada uzun süre futbol oynamış ve takım çalıştırmış bir adam. Hatta yolu İsviçre'den geçmiş olan en büyük hoca diyebiliriz. Hodgson'u unutmuş değilim, onun yeri de onlar için ayrıdır.

Kuhn'un kadrosuna bakarsak, son zamanlardaki jenerasyonun evlerinde de beraber olacağını görüyoruz. Büyük değişiklikler yok, zaten bütün planları bu turnuvaya kadar bir yapılanmaya gitmekti. Savunmadaki önemli adamlar Degen ve Müller hala sakat. Yetişemezlerse turnuvaya kadar Sampdoria'lı Ziegler ve Bolton'lu Dzemaili'nin de içinde olduğu bir reserve listesi de hazır. Kadro da 3 tane Türk asıllı adam var, dikkat çektiği üzere. Hakan Yakın'ı veteran kadrosundan almışlar. Biri zamanında Mateus ve Önder Çengel'le beraber Fenerbahçe'nin getirtip kontrat yaptığı ama Daum'un beğenmemesi üzerine geri gönderilen Gökhan İnler. Gökhan, Zürih'le yaşadığı iki şampiyonluktan sonra bu sezon Udinese'ye gitti ve sakatlıkların da yardımıyla ilk 11'e kadar çıktı Serie A'da. Diğeri ise, ilk milli maçında Wembley'de sonradan oyuna girip İngiltere'ye güzel bir gol atan 1.90'lık forvet Eren Derdiyok. Eren'in alt yaş grubu milli takımlarında 12 maçta 14 golü var. Sadece 19 yaşında olduğunu da bir kenara iliştirmekte yarar var. Şans bulması halinde bir diğer dikkat edilmesi gereken adam City'li Cape Verde asıllı Fernandes.

Goalkeepers: Diego Benaglio (VfL Wolfsburg), Pascal Zuberbühler (Neuchâtel Xamax FC), Fabio Coltorti (Real Racing Club Santander).

Defenders: Philipp Degen (BV Borussia Dortmund), Johan Djourou (Arsenal FC), Mario Eggimann (Karlsruher SC), Stéphane Grichting (AJ Auxerre), Stephan Lichtsteiner (LOSC Lille Métropole), Ludovic Magnin (VfB Stuttgart), Patrick Müller (Olympique Lyonnais), Philippe Senderos (Arsenal FC), Christoph Spycher (Eintracht Frankfurt), Steve von Bergen (Hertha BSC Berlin).

Midfielders: Tranquillo Barnetta (Bayer 04 Leverkusen), Valon Behrami (S.S. Lazio), Ricardo Cabanas (Grasshopper-Club), Gelson Fernandes (Manchester City FC), Daniel Gygax (FC Metz), Benjamin Huggel (FC Basel 1893), Gökhan Inler (Udinese Calcio), Johan Vonlanthen (FC Salzburg), Hakan Yakin (BSC Young Boys).

Forwards: Eren Derdiyok (FC Basel 1893), Alexander Frei (BV Borussia Dortmund), Blaise Kufo* (FC Twente), Marco Streller (FC Basel 1893).


En fazla milli olanlar,
Heinz Hermann - 117
Alain Geiger - 112
Stephain Chapuisat - 103
Johann Vogel - 94
Severino Minelli - 80

En fazla gol atanlar,
Kubilay Türkyılmaz, Max Abegglen III. - 34
Alexander Frei - 32
Andre Abegglen II., Jacques Fatton - 29
Adrian Knup - 26
Joseph Hügi II. - 23

*Bütün kaynaklarda Nkufo yazıyor, doğrusu Kufo olacakmış.

1 yorum:

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

isveçliler ölüyor ama isviçreliler çıkmıyor .... bence isviçre gruptan çıkar..