20 Haziran 2009

Nadal, Wimbledon'da yok!


2008 Wimbledon finali, izlediğim en heyecanlı tenis maçıydı. En iyi olması da kuvvetle muhtemel. Ne yazık ki rövanşını bu sene izleyemeyeceğiz, çünkü birkaç mesajdır bahsettiğimiz diz sakatlığı, Nadal'ın Wimbledon planlarını suya düşürdü.

"Bir süredir kapasitemin altında oynuyordum" demiş, kararını açıklarken. Katılmamak mümkün değil. Federer, bence gelmiş geçmiş en iyi tenisçidir, bir önceki jenerasyonu (TRT sağolsun) da fazlasıyla izledim. Nadal ise sadece şu andaki en iyi tenisçi değil, önümüzdeki 4-5 sene içinde Federer'in tahtını da zorlayabilecek kapasitede ve gelişim sürecinde. Federer'in 2003/07 sürecini incelerken, bir zamanlar toprakçı deyip geçilen Nadal'ın kariyer GS'inde sadece Amerika Açık şampiyonluğunun eksik olduğunu da belirtmek gerek.

Bu sakatlık ve karar, ister istemez Federer'in Fransa şampiyonluğu için de tekrar düşünmemizi sağlayacak. Nadal ortalarda olmadığı takdirde Fransa'yı süpüreceğini zaten biliyorduk, yıllardır da final oynuyorlar. Şampiyonluk'tan sonra Amerika yayıncısına bir verdiği bir röportajı izlemiştim (videonun son bölümünde), hatta soruları soran da John McEnroe idi, "onu Madrid'de de yendim, bu sebeple final oynamasam da hak ettiğimi düşünüyorum" diyordu Roger. Bu laf da havada kaldı, zira sakatlığın Madrid'i de kapsadığını biliyoruz.


Sonuç olarak gelmiş geçmiş en iyi maçın rövanşını engelleyen, Nadal'ın belki de beşinci üst üste Fransa şampiyonluğunu kaçırmasını sağlayan, Federer'in de kariyerinin belki de tek Roland Garros zaferini -se, -sa ekleriyle süsletecek bir haber oldu bu. Tenisi bir zamanlar gerisinde olduğu onlarca sporun önüne fırlatan, Mayıs-Haziran döneminde futbolun da önüne taşıyan müthiş rekabetin bir bölümü iptal oldu.

Bu arada sakatlık da diz tendonlarında. Bu sakatlığın bilinen en basit sebepleri, aşırı yükleme ve darbedir. Nadal'ın darbe almadığını biliyoruz, aşırı yükleme sonucu oluşan tendon sakatlıkları da genelde uzun süreler rahatsız eder. Kısa bir süre önce Hewitt'le iki, Wawrinka ile üç setlik maçları kaybettiği için, en azından sahaya çıkacak durumda olduğunu biliyoruz, çünkü ağır tendon sakatlıkları oturmanızı bile engelleyebilir. Kısa zamanda dönmesi dileğiyle.

Hiç yorum yok: