27 Haziran 2009

Shaq 33'e döndü


Shaq, 1992 yazında Orlando Magic tarafından draft edilmeden önce, kolej ve lise kariyerinde 33 numaralı formayı giymişti. Ancak o seçildiği sırada kadroda bulunan veteran Terry Catledge 33 numaranın sahibi olduğu için, 32 numarayı almak durumunda kalmıştı (Rubio'nun kaprislerini düşünüyorum da, şimdi olsa hemen takas ederler numara sahibini).

Kariyerine 32 numarayla başlayan Shaq, Magic'in ardından Miami Heat ve Phoenix Suns'ta da aynı numarayla oynamaya devam etti, (edit) Lakers'ta aynı numara tavanda olduğundan 34'e geçti. Cavaliers'a takasını içten içe bekleyen ancak twitter vasıtasıyla şaşırdığını söyleyen Shaq, draft sırasında yapılan bir telefon bağlantısında "kariyerinin, sadece kazanmaya odaklı olduğu bir noktasında" olduğunu söyledi. Kobe Bryant, Dwyane Wade, Penny Hardaway, Karl Malone gibi efsane oyuncularla takım arkadaşı olmuştu ama bu yıldızlardan hiçbiri, Shaq'la oynamaya başladıkları zaman takımları için ondan daha önemli değillerdi.

Lebron'un pohpohlanmaya ihtiyacı yok. Shaq daha ziyade bu tecrübenin kendisi için önemli olduğunu ifade etmeye çalışıyor eylemleriyle. En üstteki fotoğrafı twitter sayfasına koymuş mesela, tam kendi tarzı bir espri. Bir de yine twitter'da "rakamlarım/istatistiklerim emekli olmak için çok az, üç yıl daha oynarım" gibilerden bir mesaj atmış. 37 yaşında, hatırlatalım.

Takas için hazırladığı klibe de birşey diyemiyorum. Nutkum tutuldu.

Shaq ft. Akon - Over the Edge

1 yorum:

Major dedi ki...

Shaq, Lakers'da 32 değil 34 numarayı giydi. 32 tavanda, Magic Johnson.