19 Haziran 2009

Sercan Yıldırım kaç eder?


Fenerbahçe'nin Bursa'lı Sercan Yıldırım için ciddi görüşmeler içinde olduğunu biliyoruz. Son Mehmet Topuz macerasından sonra haklı olarak Bursaspor en az 7,5 milyon €'luk bir teklifi masasında görmek istiyor. Fenerbahçe de ama takasla, ama parayla bu işi çözmeye niyetli gibi.

Çünkü Sercan, futbolumuzun yıllardır görmediği bir yetenek (en azından böyle düşünmemiz için yeterli sebep var). Çok hızlı, gol vuruşlarında seçici, hızını topla da koruyan, şimdilik doğal olarak fizik eksiklikleri bulunan bir yıldız adayı. Bursaspor da onu çok doğru zamanda süsledi ve şimdi istedikleri tip satıcıyı oynayabilirler (tok, aç).

Peki Sercan Yıldırım 7,5, kuvvetle muhtemel 10 milyon €'ya kadar çıkacak bir bonservisi hak ediyor mu? Öncelikle bu kadar yükselen fiyatın baş sorumluları olarak, Florentino Perez'e özenip transfer piyasasının tozunu alan yöneticilerin payı büyük. Yıllardır milli takımda oynamayan, üç takımın sürüklediği bir ligde takımıyla ezberi bozamamış, bazı özellikleri dikkat çekse de henüz büyük takıma adaptasyon konusunda soru işaretleri barındıran Mehmet Topuz'un, o kadar naz-niyaza rağmen 9 küsür milyon ettiği bir ortamda eder. Ancak, 1990 doğumlu Sercan'ın hakkında bu paraları konuşuyorsak, Balotelli, Miralem Pjanic, Macauley Chrisantus, Levan Mchedlidze, Lulinha gibi kendilerini şimdiden ispat etmiş futbolcular için nasıl rakamlar konuşuruz merak ediyorum. Bugüne kadar yurtdışına satılan en pahalı Türk futbolcunun, 8,7 milyon € ile Gökdeniz Karadeniz olduğunu da hatırlatmak gerek!

Sercan'ın açısından bakarsak, Arsenal, Man Utd, Man City (Tugay!), Hamburg gibi klüpler tarafından da istendiği biliniyor. Ben olsam ya Bursaspor'da kalır, ya da Arsenal opsiyonunu zorlarım. Birincisi, Fenerbahçe'ye gittiği takdirde bu muhtemelen kariyerinin son büyük transferi olacak. İlk 11'i bıraktım, Güiza ve Semih'li düzende yedek klübesinde bile yer bulmakta zorlanacak, genç oyunculara özel bir antreman tekniği ve programı geliştirilmediği için de olduğu yerde sayacak. Arsenal'de en azından kupalarda oynama şansı ve Arsene Wenger gibi bir hocanın ellerinde yoğurulma şansı var. Bursaspor'un daha az para kazanmayı göze alıp, kendi yetiştirdiği yeteneğin daha üst seviyelerde yer bulmasını sağlamasını tercih ederdim.

1 yorum:

Svetlin dedi ki...

esasında sercan şu an için o kadar para etmez gibi gözüküyor. en azından ben fenerbahçe yöneticisi olsam vermem o kadar parayı. çünkü sene boyunca muhtemelen 5-6 maç yedekten gelicek en fazla. bu tip genç oyuncuların fenerbahçe'de bi yere gelemediği açık ve net. ilhan parlak örneği en yakın olanı. sercan ilhan'dan daha iyi oyuncu ama fırsat bulamadıktan sonra fark etmeyecek.

bursaspor taraftarı olarak sercan'ı avrupa'ya giderken görmek en büyük isteğim. fenerbahçe'ye giderse muhtemelen kariyerine başlamadan önemli bir zarar verecek. avrupa'ya gitme imkanı yoksa da bursa'da kalıp en azından kendini göstermeyeli devam etmeli. bu sayede milli takımda da görev alıp pazarını genişletebilir nitekim. nitekim fenerbahçe'ye veya başka bir istanbul takımına gitmesi kariyeri açısından pek hayırlı olmaz.