13 Mayıs 2008

Euro 2008 Kadroları - 4 : Portekiz


Thaksin Shinawatra'nın kıskacındaki "Big Phil" Scolari de kadrosunu açıkladı. Porto sonrası daha da parlayanlar olduğu gibi, işleri istedikleri gibi gitmeyen ve piyasaları düşen adamlar da var. O sınıfın adamlarından Maniche, yerini gençlere kaptırdı. Son gençler şampiyonasından bu yana 3 adam daha A takıma entegre edildi. Gerçi o sırada da her iki milli takımda da oynuyorlardı. Nani'yi zaten hepimiz biliyoruz, diğer ikisi de Sporting'in vitrine sunduğu son yetenekler Moutinho ve Veloso. Moutinho'nun 86'lı olmasına rağmen takımının kaptanlığını yaptığını hatırlatayım. Maniche kadroda yok ama kardeşi Jorge Ribeiro kadroya girdi. Kadrodaki 3 sağ bekten ikisi Chelsea'li. Felipao geldiğinden beri iki büyük turnuvada bir finalleri bir de yarı finalleri var bu jenerasyonla. Bu sefer Figo yok ama yıllardır belki de bireysel ve takım performansı olarak geçirilebilecek en iyi sezonu geçiren Ronaldo, olası bir triple'ı zorlayacaktır diye geçiyor aklımdan. Ricardo'nun gidişiyle Sporting'in kalesine geçen 88'li Patricio da, geçirdiği iyi sezonun ardından ilk kez milli takıma seçildi.

Goalkeepers: Ricardo (Real Betis Balompié), Quim (SL Benfica), Rui Patrício (Sporting Clube de Portugal).

Defenders: Paulo Ferreira (Chelsea FC), Ricardo Carvalho (Chelsea FC), Bosingwa (Chelsea FC), Bruno Alves (FC Porto), Jorge Ribeiro (Boavista FC), Miguel (Valencia CF), Fernando Meira (VfB Stuttgart), Pepe (Real Madrid CF).

Midfielders: Petit (SL Benfica), Deco (FC Barcelona), Nani (Manchester United FC), Raul Meireles (FC Porto), Miguel Veloso (Sporting Clube de Portugal), Ricardo Quaresma (FC Porto), João Moutinho (Sporting Clube de Portugal).

Forwards: Nuno Gomes (SL Benfica), Simão Sabrosa (Club Atlético de Madrid), Cristiano Ronaldo (Manchester United FC), Hugo Almeida (Werder Bremen), Hélder Postiga (Panathinaikos FC).

En fazla milli olanlar;
Luis Figo - 127
Fernando Couto - 110
Rui Costa - 94
Pauleta - 88
Joao Pinto - 81

En fazla gol atanlar;
Pauleta - 47
Eusebio - 41
Luis Figo - 32
Nuno Gomes - 28
Rui Costa - 26

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hacı sen bilirsin, sol bek kim oynar bu takımda?

sedat dedi ki...

Jorge Ribeiro'dan başka sol bek diyebileceğimiz bir adam yok.

Ama Ümit Özat yaratır mı kadrodaki sağ beklerden Scolari, onu bilemem.